måndag 13 oktober 2014

En genomgång av min vintagegarderob

 Jag har länge funderat på att fota alla mina klänningar från 50-/60-/70talet. Nu har jag äntligen gjort det!
Nästan alla åtminstone.. Kompletterar med de som ej kom med någon annan dag.
Många klänningar kommer och går, de har flyttat in och efter att ha använts ett tag så har de fått flytta vidare, vissa har dock, och kommer aldrig, flytta härifrån.
 
Denna gula, hemsydda, polyester-pärla var min första. Den köpte jag för att ha något tidsenligt att ha på mig då jag körde min Volvo 142 från -71. :)
 
 Denna har jag fått av min mormor, den är hemsydd i någon slags blandmaterial.

Dessa två nedan har tidigare tillhört makens farmor. Den blommiga med jackan har jag tidigare trott varit hemsydd, men nu när jag fotade den såg jag en liten storlekslapp i klänningen, och i jackan finns även märket :) Klänningen och jackan är dock i två olika storlekar. Så jackan använder jag tyvärr aldrig. Den är alldeles för stor.
 
 

Denna röda skönhet är ett så kallat "facebook-fynd" 
Den har jag köpt i en underbar grupp för oss som älskar kläder från förr i tiden :)
 

Nedan är ett gäng som jag genom åren köpt via bl.a tradera, instagram och facebook.

 
cv
Denna fina Katja of Sweden har jag köpt av en äldre dam. Hon ringde mig efter att jag varit med den lokala tidningen och bjöd hem mig till sig. Där fick jag gå igenom hennes gamla kläder, det fanns en hel del sötnosar hos henne vill jag lova. Tyvärr inte i rätt storlek, men denna fina passar mig och fick därav bo kvar hos mig. Materialet är bomullsjersey :)
Det här är en riktigt pärla, den fick jag av min bästa kompis då jag fyllde år! Den är helt oanvänd och hänger i originalpåsen (endast uttagen för fotografering) Planen är självklart att den ska komma till användning, men den passar mig inte riktigt ännu.  Den är från Rudholms och materialet är, om jag inte misstar mig, silke.


 Denna skönhet är en riktig favorit, en hemsydd historia som jag fick äran att slutföra. Så innan den kom till mig har den alltså aldrig använts.

 Här är en av mina allra finaste! Den är hiskeligt kort så leggins är ett måste ;) :P
 
Mina långklänningar:Avslutar inlägget med min senaste pärla! <3

2 kommentarer:

  1. Den sista gröna är fantastisk. Ja, allihopa är fina, men den skulle tom jag som alltid bär svart kunna tänka mig. :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Javisst är den fantastisk! Det var framförallt färgen och enkelheten som fångade mitt intresse :)

      Radera